FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 03-04/02/2018

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 03 EN 04 FEBRUARI 2018

Van harte welkom op het eerste familieweekend van het nieuwe jaar!
Geïnspireerd door de fascinerende tentoonstellling Oceanië (nog te bezoeken tot 29 april) in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel, ontwikkelde ABC in samenwerking met de educatieve dienst, verschillende activiteiten, om de mysterieën van dit eilandencontinent samen met de hele familie te ontdekken. Ga mee op een avontuurlijke zeereis over de Grote Oceaan naar het Paaseiland, Hawaï of Nieuw-Zeeland en keer terug met geheimzinnige verhalen over kokosnootmonsters, met totems voor de geesten of tattoo-symbolen op je kin…. Laat je inspireren door grootmeester Matisse voor je eigen onderwatercollage, swing poi-ballen door de lucht of poseer met een masker naar keuze….
Daarnaast zijn er zoals altijd talrijke speelse activiteiten voor iedere leeftijd in het hele huis of kan je aan een van de volgende workshops deelnemen:

Keukenatelier
zaterdag 03/02, van 14u tot 16u
Samen met onze alchemist-aan-huis Nick Trachet, verkennen we de smaakvariaties uit de Stille Oceaan: een zachte curry met kokosmelk en zoete aardappelen of mango, papaya, guave, ananas, passievrucht, taro, yam, johannesbrood,….
Vanaf 8 jaar

Teken&dans&teken&dans&teken&dans&teken&dans
Zaterdag 03 en zondag 04/02, om 11u en om 14u
Segni Mossi is een onderzoeksproject van de visuele kunstenaar Alessandro Lumare en de choreografe Simona Lubefaro om de interactie tussen dans en grafische tekens met kinderen en volwassenen te verkennen.
Geïnspireerd door hun manier van werken biedt ABC de mogelijkheid een selectie van hun ideeën in de praktijk te leren kennen.
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar

Voetbaltoernooi in samenwerking met de parkwachters van het Gaucheretpark
Zaterdag 03 en zondag 04/02 van 12u tot 17u
Voor alle voetballiefhebbers vindt parallel aan de activiteiten in huis ook een voetbaltoernooi plaats op het Gaucheretplein.
Voor 10 tot 16-jarigen

PRAKTISCH
ABC-Huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel
Zaterdag 03 en zondag 04 februari 2018
Doorlopend van 10u tot 17u
Inschrijven voor de workshops via mail@abc-web.be