vakantiestage 2016

VAKANTIESTAGES 2016

MANIFESTATIES van 04 tot 08 juli 2016

Van de Arabische lente tot de gladiatorenopstand in het oude Rome, suffragettes,  Argentijnse moeders of Indignados … overal ter wereld en in alle tijden verzamelen mensen zich om hun stem te laten horen. En op te komen voor hun rechten, dromen, idealen…

De ABC-stage “Manifestaties” neemt je mee door de bewogen geschiedenis van protestmarsen en optochten, Aan de hand van revolutionaire liederen, films, visuals, boeken… ontdek je alles over artistieke rebellen als de dadaïsten, de anti-apartheidsbeweging, of het Parijs van ‘68, om maar enkele voorbeelden te geven. Kinderen kunnen zich in talrijke activiteitenstations klaarstomen voor hun persoonlijke optocht: graffiti-stencils drukken, zich vermommen tot sandwichman, megafoons bricoleren, protesthoedjes- en banners maken, de Toyi Toyi protestdans oefenen… Maar even goed samen filosoferen over wat er allemaal beter kan in deze wereld, en waarom er vandaag en morgen zal geprotesteerd worden. Get up, stand up!

 

GOOD NIGHT van 22 tot 26 augustus 2016

De nacht spreekt sinds eeuwen tot de menselijke verbeelding en tot kunstenaars in het bijzonder, onder meer dankzij de associaties met duisternis en het onderbewustzijn.
In de stageweek ‘Good Night’ onderzoeken we talloze aspecten van die mysterieuze tijdspanne tussen zonsondergang en zonsopgang.

Afhankelijk van de interesse van de kinderen en de ABC –gidsen observeren we onze dromen, de maan en de sterrenhemel in het zwarte theater, transformeren we de nacht tot dag in de ABC-nightclub, vertrekken we met de nachttrein voor een reis naar het einde van de nacht, gaan we mee op jacht met nachtactieve dieren en ontdekken we waar en hoe andere dieren slapen, bouwen we nachtlampjes, gieten kaarsen of schilderen we het donkerste zwart, gaan we op audiëntie bij De Koningin van de Nacht, bezoeken we de “nachtschade-familie”, het nachtasiel of het straatlampenmuseum in Laken, laten we ons betoveren door geesten en heksen, fantomen en vampiers, luisteren we naar “Eine kleine Nachtmusik”, “Verklärte Nacht”, slaapliedjes uit alle culturen of het gezang van nachtegalen, genieten we van Duizend-en-een-Nachtverhalen

…. zzzzzzzzzzzzzzzz

Good Night – Buona Noce – Gute Nacht – Bonne nuit – Boa Noite- Slaapwel

PRAKTISCH: VOLZET!

Inschrijven op dinsdag 12 april vanaf 09h00 – enkel via  mail@abc-web.be
Opgelet: reservaties zijn pas geldig na schriftelijke bevestiging van ABC en betaling van de stage. Meer informatie over het reservatiesysteem en het verloop van de stages vindt u onder INSCHRIJVINGEN 2016.

De stages van ABC richten zich op kinderen van de lagere school (eerste tot zesde leerjaar). We zorgen voor een mix van speelse, creatieve en actieve momenten. De kinderen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen van max. 10, de begeleiding is in handen van ervaren ABC-gidsen.

Openingsuren: van 9.00 tot 16.00 uur – opvang mogelijk voordien vanaf 8.30 uur en achteraf tot maximum 17.00 uur.
Tarief: 110 euro /eerste kind,  100 euro /tweede kind,  80 euro/derde kind (gezin).
Lunchpakket meebrengen.