FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 01-02/10/2022

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 1 EN 2 OKTOBER 2022

FAMILIEWEEKEND  – TOT DE MAAN EN TERUG
De maangodin Luna begeleidt ons deze keer op een reis langs verrassende ontdekkingen en speelse activiteiten over de meest nabije planeet die rond de aarde draait. Maak een nachtboekje voor je dromen, laat het maanlicht schijnen op je zelfgebouwde raket, vind het evenwicht voor je nachthemel-mobiel, flip de maanfases door elkaar of verander gewoon in een weerwolf met bovenmenselijke krachten…. Er bestaan talrijke voorbeelden van de invloed van de maan op de kunsten – kom luisteren naar nieuwe verhalen, legendes en nocturnes of ga mee op zoek naar het vrouwtje of mannetje in de maan. Hartelijk welkom om samen de magie, de schoonheid en het mysterie van dit wonderlijke hemellichaam te vieren!

PRAKTISCH
Zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 // 10u-17u
ABC-Huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel

Inschrijven niet nodig uitgezonderd voor de kookworkshop en het denkatelier – mail@abc-web.be

WAAR DIENT HET VOOR?
Een tandenborstel dient om je tanden mee te poetsen, toch? Maar waar dient een neushoorn dan voor? Of een droom? Kom mee verwonderen, onderzoeken, tekenen en bricoleren met het geestige prentenboek “Waar dient het voor?” van José Maria Vieira Mendes en Madalena Matoso.

Taal- en denkatelier
In het Nederlands
TIPTOE Print en Katrin Laureyssens van de Denkkaravaan

Zaterdag 01/10/2022
Workshops om 11u en om 14u (VOLZET)
Voor kinderen van 5 tot 9 jaar (en hun ouders)
Inschrijven aangewezen via mail@abc-web.be

KLANKENNEST
Klankennest brengt een unieke installatie die de allerjongsten uitnodigt om te voelen, rusten, kijken en spelen in een kinetische omgeving vol klank, ritme en textiel. Baby’s en peuters luisteren met hun lichaam, ze voelen klanken graag met al hun zintuigen. De installatie en voorstelling zijn opgevat als één grote klankkast, gericht op de specifieke luister-en bewegingservaring van jonge kinderen en hun interesse om de tactiele, abstracte objecten rondom zich te verkennen. Drie muzikanten laten de installatie tot leven komen in interactie met de bezoekers.

Zaterdag 01/10 en zondag 02/10/2022
Doorlopend van 10u tot 17u. Muzikale interactie tussen 10u30 en 12u30.
Voor kinderen van 0 tot 2 jaar en hun ouders.

 

KOOKWORKSHOP met Nick Trachet – VOLZET
Ook onze alchemist-aan-huis Nick Trachet is weer van de partij! Met een gele erwtensoep met kokos, met de laatste tomaatjes voor een verse sugo en een pikante pindasaus voor een ‘echte’ taboulé.
Smakelijk!

Zaterdag 01/10/2022 van 14u tot 16u
Voor kinderen vanaf 8 jaar
Inschrijven aangewezen via mail@abc-web.be

 

KAMISHIBAI-VERTELLINGEN
Je vindt onze vertelfiets, met een uitgebreide selectie maan- en andere verhalen, op het Gaucheretplein of bij regenweer onder het afdak aan de ingang van het ABC-huis.

Zaterdag 01/10 en zondag 02/10/2022
Doorlopend