FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 03-04/02/2024

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 3 EN 4 FEBRUARI 2024

OM DE HOEK
De aarde is rond en ook ons lichaam zit vol rondingen. Toch is een wereld zonder hoeken onvoorstelbaar: straathoeken, hoekstenen, spinnen die in hoeken huizen, onze gebouwen vol rechte deur- en raamkozijnen. Een hoek is, simpel gezegd, een punt met twee benen, een ruimte waar twee vlakken elkaar ontmoeten. Waartoe dienen al die hoeken eigenlijk? Tijdens dit weekend belichten we het ABC-huis tot in de kleinste hoekjes.

Zit je graag in wiskundige hoeken of liever in knuffelhoeken met boeken? We onderzoeken de verborgen geometrie van kristallen, vergroten ons gezichtsvermogen met een periscoop, luisteren naar verhalen met een hoek af, spelen met surrealistische trappen en debatteren over wie wanneer (en waarom eigenlijk?) in de hoek zou moeten.

Kom je mee ontdekken wat er in alle hoeken en gaten van het ABC huis schuilt?

En verder op het programma…

Slaapliedjes zingen
Zaterdag 03/02, van 10u tot 11u30 en van 11u30 tot 13u.
Slaap- en kinderliedjes zijn van alle tijden en alle culturen. In ons schommelcrèche-café kan je je favoriete liedje doorgeven aan twee muzikanten en samen met anderen de liedjes inoefenen. De sessie eindigt met een mini-concert.
In samenwerking met Nicolas Hauzeur en Nominoé Crawford

Heb je een liedje dat je wil delen? Laat het ons weten via mail@abc-web.be

Culinaire ontdekkingstocht – VOLZET
Zaterdag 03/02 van 14u tot 16u
Voor kinderen vanaf 8 jaar
Ook in dit nieuwe jaar ontvangt onze alchemist aan huis Nick Trachet jonge hulpkoks om te roeren, te bakken en te smullen. Deze keer op het menu…. “Damper” – een traditioneel Australisch brood, pompoentaart met speculaaskruiden en rijstpap met saffraan en vanille.
Smakelijk!

Breakdance workshop voor beginners met Maxim Phommaxay – VOLZET
Zaterdag 03/02,  om 14u en om 15u30, voor kinderen vanaf 6 jaar
Breaking Workshop door Maway van de crew Above the Blood: we verkennen de basis van Breaking en eenvoudige bewegingen voor iedereen, van top rocks, tot footworks en freezes!
Maxim Phommaxay is dansleraar in verschillende scholen in en rond Brussel. Een ervaren danser die al 25 jaar actief is in de scene en zijn passie voor beweging doorgeeft aan de volgende generatie.

PRAKTISCH
Zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 // 10u-17u
ABC-Huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel
Alle leeftijden
Inschrijven niet nodig uitgezonderd voor het kookatelier en de breakdance workshop via mail@abc-web.be

 

Beeld: Late Afternoon (2020), Etel Adnan. Image: courtesy Galerie Lelong & Co. Paris; © Etel Adnan