FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 05-06/05/2018

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 05 EN 06 MEI 2018

De verbinding van wetenschappen en kunsten staat al geruime tijd centraal in ons huis, een labo voor actief onderzoek en avontuurlijk experimenteren. Met veel plezier delen we dit weekend een selectie met het grote publiek: Helikopter-vlinders met elastiekenergie en de vliegkunsten van Leonardo da Vinci… Ada Byron Lovelace helpt je spelend bij het programmeren… Madame Curie maakt een röntgen van je trekpop-skelet… wiskundige mozaïekpatronen ontwerpen met de steun van M.C. Escher… zelf constructies bouwen geïnspireerd op vormen in de natuur en de prachtige realisaties van de Iraaks-Britse architecte Zaha Hadid… en opgepast – soms loopt een kettingreactie door het huis… Hartelijk welkom!

‘druk druk druk’
In het kader van het Belgisch Grafiekweekend kan je ook bij ABC ‘druk druk druk’ bezig zijn om naar hartenlust te stempelen en te drukken op papier, karton of stof, met letters, veren of groenten, met je duimen of je voeten…

Dans-Workshop
Geïnspireerd door Segni Mossi en de interactie tussen dans en grafische tekens openen we onze bewegingsruimte voor een gezamenlijke workshop-sessie voor kinderen van 6 tot 10 jaar en hun ouders – snel inschrijven is aangeraden ….
Zaterdag 05/05 en zondag 06/05 van 14u tot 15u30

Keukenlabo
‘Er zijn haaien op de kust’ en ‘de grote vissen eten normaal de kleine’ maar samen met Nick Trachet, alchemist aan huis gaan we gewoon een beetje ‘boter bij de viskes‘ geven… Kom mee koken met onze Seafood-specialist, maar laat ook spaghetti breken, maak van Newtons appel een lekker sausje of kom proeven van vijf verschillende Halva variaties. Smakelijk !
Zaterdag 05/05 van 14u tot 16u
Vanaf 8 jaar / Kinderen vergezeld van 1 volwassene

PRAKTISCH
ABC-Huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel
Zaterdag 05 en zondag 06 mei 2018
Doorlopend van 10u tot 17u
Reserveren niet nodig uitgezonderd voor de dansworkshop en het keukenlabo: mail@abc-web.be