ABC COLLECTIE

ABC COLLECTIE

De ABC-collectie is de zorgvuldige selectie van een jarenlang en onafgebroken onderzoek naar inspirerende boeken, (spel)materialen, thema-pakketten, en visuals voor alle leeftijden.
Deze uitgebreide verzameling ligt aan de basis van alle ABC-projecten, ze is het hart van onze werking. De thema’s zijn zeer divers, ze gaan van ‘land-art’ en ‘schaduwtheater’ over ‘schoolarchitectuur’ tot ‘mythologische monsters’. Kunst, cultuur en educatie vormen de hoofdmoot, maar we hebben ook heel wat publicaties in bezit die kunnen aanzetten tot creativiteit en manuele expressie, spelenderwijs koken en lichaamsbewustzijn, om maar enkele voorbeelden te geven…Het is tegelijk een waardevolle erfgoed-collectie die interessant kan zijn in functie van wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast vindt u in de ABC-collectie ook heel wat meertalige kinderboeken, voornamelijk prentenboeken. Het gaat om zowel zeer recente als om oudere uitgaves. Heel wat van de ABC- publicaties zijn uniek, niet alleen omwille van de inhoud en de opmerkelijke visuele vormgeving, maar ook letterlijk: vaak gevonden op rommelmarkten, boekantiquitariaten of kringloopwinkels zijn de meeste als dusdanig niet langer in de handel meer te verkrijgen. De laatste jaren doen we de research en bestellingen voornamelijk via het net.

Download hier ABC house – Book Collection

Wie inspiratie wil opdoen voor een eigen project, kan op aanvraag de collectie consulteren.Ter plaatse kunnen kopies gemaakt worden en onder bepaalde voorwaarden lenen we kamishibaiverhalen, boeken en materialen uit.

We organiseren ook actieve rondleidingen en thematische workshops ter kennismaking met de collectie of als verdieping. Hiervoor kan men zich individueel inschrijven.