AccessArt

Roadtrip cultuureducatie / publiq – AccessArt & visual arts education

AccessArt werd in 1999 opgericht door Paula Briggs en Sheila Ceccarelli. Zowel Paula als Sheila volgende een opleiding tot beeldhouwer en richtten vervolgens hun eerste organisatie op, Cambridge Sculpture Workshops.
Toen de mogelijkheden van het internet als krachtige visuele tool groeiden, begonnen ze met AccessArt. Sindsdien ontwikkelen ze vanuit hun praktijk innovatieve, creatieve en educatieve resources met betrekking tot de beeldende kunsten en delen die met het brede educatieve veld. Paula en Sheila wonen allebei in Cambridge. Sheila nam afscheid van haar functie in 2020, Paula is nog steeds de creative director van de organisatie. Paula is ook auteur van twee boeken: Drawing Projects for Children en Make, Build, Create: Sculpture Projects for Children, uitgegeven door Black Dog Press, Londen

ABC volgt het werk van AccessArt al geruime tijd en bewondert de manier waarop organisatie inspirerende artistieke activiteiten verbindt met het onderwijs en er zo in slaagt om kunst te integreren in het curriculum, en resources op een kwaliteitsvolle manier visualiseert en toegankelijk maakt.

De roadtrip cultuureducatie van publiq neemt u via lezingen, debatten en ontmoetingen mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen en Brussel. In deze online-sessie in samenwerking met ABC vertelt Paula Briggs hoe en waarom AccessArt als innovatieve liefdadigheidsinstelling werd opgericht. Ze deelt hierbij de mechanismen achter de organisatie die AccessArt in staat stellen om samen te werken met een breed scala aan belanghebbenden, individuen en organisaties. Ze heeft het over de plannen van AccessArt voor de toekomst, inclusief manieren waarop nieuwe partners en organisaties kunnen meedoen. Paula ziet veel uitdagingen waarmee kunstorganisaties op dit moment worden geconfronteerd. In het tweede deel van de sessie gaat ze met de deelnemers de discussie aan over wat die uitdagingen kunnen zijn, hoe we ze aangaan en hoe we kunnen samenwerken om dingen anders te doen.

www.accessart.org.uk

PRAKTISCH
Dinsdag 28/09/2021, 10u-12u30
Inschrijven via publiq
Deze sessie zal volledig online plaatsvinden. Na inschrijving houdt publiq u op de hoogte van het verloop van de sessie.
Voertaal: Engels