Art & History Family Studio 2030

ART & HISTORY FAMILY STUDIO 2030 – AUGUSTUS 2024

FAMILY STUDIO
Inloop speellandschap in de grote hal van het Museum, voor families met peuters, kinderen en jongeren.
Laat je creativiteit de vrije loop aan de hand van uitnodigende materialen, of kom je uitleven met speelgoed voor alle leeftijden, ook de allerjongsten. Pik een kamishibai vertelsessie mee, snuister door de zinnenprikkelende bibliotheek, of kom gewoon wat rondhangen. Tot slot vind je aan een van de ATELIERtafels vast een uitdagende activiteit: gewoon aanschuiven is de boodschap!
Zin in meer? Schrijf je dan in voor de FESTIVAL SPECIALS! Vier donderdagen lang duiken we dieper in het thema van het Festival: de (bijna) 200ste verjaardag van België. Om voorbij die horizon te kijken, reizen we eerst terug naar de 18e eeuw, tijd van pruiken en chocola, van revoluties en uitvindingen. Het is in dit tijdperk dat de kiem van België begint.

Een samenwerking van de Dienst Publiek & Educatie van de KMKG met ABC / ART BASICS for CHILDREN, in het kader van Horizon 2030.

PRAKTISCH
Museum voor Kunst & Geschiedenis
Jubelpark 10, 1000 Brussel
Van dinsdag 06/08 tot en met zondag 01/09/2024
Telkens van 10u tot 17u
Gesloten op maandagen

RESERVEREN

OUTDOOR PAVILJOEN
Buitenspeelpaviljoen voor families met peuters, kinderen en jongeren.
Tijdens de maand augustus staat er in het groen voor de trappen van het Museum Kunst & Geschiedenis een klein houten gebouwtje dat het midden houdt tussen een strandcabine en een boomhut. Vreemd? Misschien, maar laat je niets wijsmaken: dit wordt je uitvalbasis om het hele Jubelpark te veroveren!
Je kan er terecht voor straat- en volksspelen, grootschalige constructies en vliegexperimenten, waterballonwedstrijden, sessies urban golf of petanque, maar ook gewoon om het wereldrecord kersenpitten spugen te verbreken.
Dat wordt spelen, ontspannen en vooral genieten.

PRAKTISCH
In het Jubelpark voor de ingang van het museum.
Van donderdag 08/08 tot zondag 01/09/2024
Het buitenpaviljoen is open van donderdag tot zondag
Telkens van 12u tot 19u

 

FESTIVAL SPECIALS OP DONDERDAG

DESIGN – 08/08/2024
Van tuinen ontwerpen als geïdealiseerde natuur tot het inrichten van je eigen interieur, van korsetten maken tot portretten in silhouet. De levensstijl van de modieuze 18e-eeuwse mens was best interessant, ook al bracht je je tijd door in niet al te comfortabele kledij… Pruiken met poeder, hoepelrokken en fijn geborduurde schoenen voor hem én haar: we gaan kijken, ontwerpen en vastleggen. Fotografie bestond nog niet, maar je kon wel fijn portretten van elkaar maken aan de hand van schaduw, of maak je toch liever geknipte selfies? Proberen maar!

GRAFIEK – 15/08/2024
Van elegante handgeschreven brieven tot drukwerk, van sierlijke motieven tot ingewikkelde zilveren schotels. Bekijk het stijlvolle schrijfetui en neem zelf eens een ganzenveer ter hand. Bestudeer de versieringen en de vormen van 18e-eeuwse gebruiksvoorwerpen zoals waaiers en glas en creëer je eigen patroon. Kortom: een fijn decoratief kunstenatelier – en niet alleen voor romantici!

WETENSCHAP – 22/08/2024
Van het zakhorloge tot de hete luchtballon, van de stoommachine tot het eerste softwareprogramma. We onderzoeken de tijdlijn van fascinerende uitvindingen en gaan natuurlijk zelf aan het experimenteren. Dit hield alvast de 18e-eeuwse wetenschappers bezig: hoe laat je een klok op tijd lopen? Hoe maak je kristal, of een spiegel? En kunnen we een boek samenstellen waarin de natuurlijke wereld wetenschappelijk beschreven wordt? Wat denk jij?

FEESTJE! – 29/08/2024
Van zoet naar zout, van zuur naar bitter: tijdens deze workshop gaan we samen koken!
Feesten zoals in de pruikentijd: met een kop warme chocolademelk zoals enkel de meest modieuze mensen dronken, vers opgeklopt in de chocolatière (OK, die hoort in de vitrine en mogen we niet gebruiken, maar we kunnen wel lekker kijken!). Is zoetigheid niet je ding? Dan maken we je hedendaagse lievelingskostje: van “coole” gazpacho tot verse sushirolletjes en zelfgemaakte pizza. Plezier gegarandeerd voor iedereen die weet waar het feestje is!

PRAKTISCH
Op donderdag 08/08, 15/08, 22/08 en 29/08/2024
Van 14u tot 16u
Drietalig NL/FR/EN
Vanaf 8 jaar
€ 7 – reserveren aangeraden

RESERVEREN