FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 07-08/10/2023

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 7 EN 8 OKTOBER 2023

OVER BERG EN DAL
Het is weer feest op ABC en in de bergen. De Almabtrieb van de herders en herderinnen met hun koeien in de herfst is een oude traditie en schitterend schouwspel…. Hun bellen begeleiden ons langs klaterende bergriviertjes en prachtige landschappen terug naar het dal. Heb je geen hoogtevrees? Dan klim je mee naar de top van de wereld en ontmoet je rotsformaties met gezichten, steenmannetjes of misschien de mystieke yeti. Het hele ABC-huis staat dit keer in het teken van de bergen die met hun vergezichten en panorama’s ook talrijke kunstenaars en filosofen ter inspiratie dienden. Na je uitgebreide wandeling over de bergtoppen, kan je rustig afdalen naar het crèche-café, een kamishibai-vertelsessie of het tunnelparcours…
Holla di Rittio – Holadihoo!

Culinaire ontdekkingstocht
Zaterdag 07/10 van 14u tot 16u
Voor kinderen vanaf 8 jaar
Onze huisalchemist Nick Trachet zit deze keer met zijn vingers in de rijstpappot en houdt ons zoet met nazomerfruit.
Smakelijk!

Kamishibai vertellingen
7/10 en 8/10, meerdere vertelmomenten
Balanceren op een wip is helemaal niet zo saai als het lijkt. Er zijn zo van die dagen dat je er de meest fantastische avonturen op beleeft… Kom luisteren naar de kamishibaiversie van ‘De Wip’ en vele andere verhalen!
Je vindt onze verteller met de fiets op het Gaucheretplein of in de kamishibairuimte in het ABC-huis.

Wateranalyse-Workshop
Zaterdag 7/10 en zondag 8/10
Inschrijven op de dag zelf aan de onthaalbalie van ABC
Smart Water is een collectief project dat iedereen uitnodigt om deel te nemen aan de monitoring en het in kaart brengen van de waterkwaliteit van vijvers en rivieren in Brussel. Breng een beetje water uit een vijver, plas of rivier in je eigen buurt mee in een potje of glazen bokaal. In deze workshop kan je de waterstaal op een speelse manier analyseren en kom je meer te weten over de kwaliteit van de waterpartij die jij hebt gekozen.

Atelier Leon
Zondag 08/10, 13u30-15u
Op het Gaucheretplein
Of je nu een ervaren danser bent of voor het eerst de dansvloer betreedt, of je nu acht lentes telt of in de nazomer van je leven zit, Leon verwelkomt iedereen met open armen. Tijdens Atelier Leon komt het fysieke gesprek tot leven en beetje bij beetje vormt zich een (tijdelijke) gemeenschap.
Je danst er onder begeleiding van choreograaf Seppe Baeyens, met livemuziek van Stef Heeren en Saïf Al-Qaysi.

PRAKTISCH
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 // 10u-17u
ABC-Huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel
Alle leeftijden
Inschrijven niet nodig uitgezonderd voor het kookatelier mail@abc-web.be