workshops voor volwassenen 2024

ABC-HUIS WORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN 2024

Tijdens de workshops voor volwassenen verken je telkens een van de specifieke ABC-ateliers en de bibliotheek. Onder begeleiding van een ervaren gids probeer je verschillende activiteiten uit en krijg je heel wat inspiratie om verder aan de slag te gaan thuis of in de klas.
Inschrijven kan voor de hele reeks of per themaworkshop.

27/02 Kamishibai en creative storytelling
Tangram, touwfiguren, spelen met handen en licht, reproducties, origami-vouwsels, collages, verhalendobbelstenen, vingerpopjes …  het is maar een greep uit de mogelijkheden om op een speelse manier je eigen verhaal te creëren, te vertellen en het vervolgens een eigen leven te laten leiden.
Je verkent de Kamishibai- en prentenboekencollectie en maakt kennis met mirorama, Lubok en andere verteltechnieken van over de hele wereld. We besteden extra aandacht aan silent books, want beelden zeggen vaak meer dan woorden.

26/03 Papier en drukken – VOLZET
Tijdens deze workshop (her)ontdek je papier als materiaal op talloze manieren. Frommelen, knippen, plooien, scheuren, versnipperen, naaien of persen…. uit een eenvoudig blad papier ontstaan poëtische en verrassende composities.
In een zelfgemaakt boek schrijven met water of je eigen stempel-set maken, haiku’s, visuele poëzie of type-machinekunst verzinnen, Riso-printen en andere druktechnieken uitproberen of je helemaal verliezen in de rijkdom van de bibliotheek.
Welkom in het papieratelier van ABC!

30/04 Hout en speelgoed
Het houtatelier van ABC bevat het nodige gereedschap en materiaal uit de alledaagse omgeving om eenvoudig speelgoed te maken voor binnen en buiten. Bricoleer vliegers van wasknijpers, houten puzzels en tollen, rammelaars en raceauto’s uit recyclage-materialen of haal inspiratie uit de natuur en maak je eigen walnoot-muizen of stapelstenen.
Een uitnodiging om samen te experimenteren en vooral te blijven spelen!

28/05 Body & Mind
Onze bewegingsruimte nodigt je uit om te dansen en te zingen, te bouwen, te tekenen en je evenwicht te zoeken, maar ook tot stilte en meditatie.
We maken kennis met kunstenaars en bewegingspedagogen als Emmi Pikler, Elfriede Hengstenberg en Segni Mossi. Je verkent en bestudeert de mogelijkheden van je eigen lichaam aan de hand van eenvoudige houten instrumenten (zoals ladders, planken en blokken) waarmee uiteindelijk een heel parcours kan worden gemaakt. Laat je verrassen door het spel tussen dans en tekening en gebruik de sporen van je bewegingen voor een nieuw verhaal.

PRAKTISCH
ABC-huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel
Telkens op dinsdagavond van 18u tot 21u30
Prijs: 50 euro + 21% btw per workshop of  175 euro + 21% btw voor de hele reeks (4 workshops).
Inschrijven via mail@abc-web.be

 

Beeld: Keiji Uematsu, Hand Grasp I, 1976