MURALS & Buurtwandeling Noordwijk

KATRIEN DE BLAUWER

In het kader van de projectoproep kunst in de openbare ruimte, ontwikkelde de Belgische kunstenares Katrien De Blauwer speciaal voor  ABC nieuw werk aan de achterzijde van het ABC huis. Deze nieuwe beelden vormen een permanente, publiek toegankelijke installatie aan het begin van het Zennepark op de grens van Brussel Stad en Schaarbeek.

Serie van 6 Kunstwerken / Zonder Titel / Katrien de Blauwer / 2021 – 2022
Katrien de Blauwer noemt zichzelf een “fotograaf zonder camera”. Ze verzamelt en recycleert foto’s en plaatjes uit oude tijdschriften en kranten. Een uitsnede wordt gebruikt als frame van een filmbewerking die het essentiële markeert. Haar werk is tegelijkertijd intiem, in directe correspondentie met ons onbewuste, en anoniem door haar gebruik van gevonden beelden. Op die manier wordt haar innerlijke wereld en persoonlijke geschiedenis ieders geschiedenis.

Naast het werk van Katrien De Blauwer vertellen twee panelen over de geschiedenis van de Noordwijk, gerealiseerd in samenwerking met Brukselbinnenstebuiten. Zij ontwikkelden ook een wandeling in de wijk op maat van gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar.

BUURT WANDELING NOORDWIJK

EXTRA LINKS BRUKSELBINNENSTEBUITEN

EXTRA LINKS PUNT 2

EXTRA LINKS PUNT 3

EXTRA LINKS PUNT 5

EXTRA LINKS PUNT 6

EXTRA LINKS PUNT 8

EXTRA LINKS PUNT 10

EXTRA LINKS PUNT 11

EXTRA LINKS PUNT 13