C-Mine – Architectuur studio

Cultuurcentrum Genk verhuist naar de gerenoveerde energiegebouwen op de voormalige mijnsite van Winterslag. Ter gelegenheid van de opening van C-Mine is ABC er te gast met de architectuurstudio.

De architectuurstudio is een interactieve tentoonstelling waar kinderen en volwassenen spelenderwijs kunnen reflecteren op en zelf aan de slag gaan rond thema’s als ‘wonen’, ‘ikzelf en de wereld, ‘stad-platteland’, ‘de innerlijke en uiterlijke ruimte..’. In de architectuurstudio kan je bijv.. een iglo, stonehenge of het Atomium nabouwen, een droomlandschap of ideaal plein ontwerpen, een Japanse tuin aanleggen, de behuizing en leefgewoonten in verschillende culturen ontdekken, de inventieve constructies van dier-architecten bestuderen en zoveel meer… In schoolverband worden kleine groepjes begeleid door een ABC-gids op een zintuiglijke en creatieve ontdekkingstocht.

Te gast onder meer in Soleil du Nord en de Fabriek (huidige ABC-huis) Brussel (2005), de Carré-Rotondes in Luxemburg, C-mine in Genk (2010), Festival van de Creativiteit Turnhout (2012), Mons Culturele hoofdstad (2015)