Studio Mons

STUDIO MANIFESTATIE / MON(S) IDEAL

Van de Arabische lente tot de gladiatorenopstand in het oude Rome, suffragettes,  Argentijnse moeders of Indignados … overal ter wereld en in alle tijden verzamelen mensen zich om hun stem te laten horen. En op te komen voor hun rechten, dromen, idealen…
De ABC-studio “Manifestatie” -een combinatie van atelier, expo en bibliotheek – neemt je mee door de bewogen geschiedenis van protestmarsen en optochten, Aan de hand van revolutionaire liederen, films, visuals, boeken… ontdek je alles over artistieke rebellen als de dadaïsten, de anti-apartheidsbeweging, of het Parijs van ‘68, om maar enkele voorbeelden te geven. Jong en oud kunnen zich in talrijke activiteitenstations klaarstomen voor hun persoonlijke optocht: graffiti-stencils drukken, zich vermommen tot sandwichman, megafoons bricoleren, protesthoedjes- en banners maken, de Toyi Toyi protestdans oefenen… Maar even goed samen filosoferen over wat er allemaal beter kan in deze wereld, en waarom er vandaag en morgen zal geprotesteerd worden.
Na een bezoek aan deze studio ben je helemaal klaar voor ‘the real thing’, de grote Mons-Manifestatie op 28 november. Get up, stand up!

PRAKTISCH
In het kader van Mons2015
Van 02/11 tot 29/11/2015
voor families: tijdens de herfstvakantie en de weekends van 10u tot 17u, op woensdagnamiddag van 14u tot 17u
Manif Idéale op zaterdag 28/11, Place de la Grande Pêcherie, Mons

Théâtre Royal – Salle des Redoutes
Grand Place / 7000 Mons
Info en reservaties: Mons 2015

Beeld: Nikki McClure, uit Collect raindrops – collectie ABC