HOME

ACTUEEL

SCHOOLBEZOEKEN ABC-HUIS 2019-2020

Reservatiedag klasbezoeken schooljaar 2019-2020:
woensdag 11/09/2019 om 9u – enkel via de telefoon 02 502 00 27

Voor leerlingen uit de 3de kleuterklas, het lager en het secundair onderwijs.
Meer over de studio en het reservatiesysteem

ABC-HUIS VAKANTIESTAGES 2019 

VAKANTIESTAGE PORTRET – VOLZET
Van maandag 01/07 tot vrijdag 05/07/2019

Geïnspireerd door de enorme rijkdom van het portret-thema en de geschiedenis van de kunsten, experimenteren we met talrijke materialen en werkwijzen: zelfportretten frontale of in profiel, groepsportretten, dubbelportretten, maskers, familieportretten, selfies, stadsportretten, busten, schaduwsilhouetten, acrostichons, karikaturen, Chinese portretten….
Collages of tekeningen, schilderijen of fotografieën, …. alle visuele of plastische technieken komen aan bod.
Genoeg mogelijkheden om jouw karakter, persoonlijkheid, mimiek en gevoelens op een ludieke manier in beeld te brengen.
Maar…. “wij zijn gelukkig niet verplicht op onze portretten te lijken” – Anatole France
Inschrijvingen op 25/04/2019, 9u – enkel via mail@abc-web.be 

 

VAKANTIESTAGE BAOBAB – VOLZET
Van maandag 26/08 tot vrijdag 30/08/2019

De baobab-bomen in de Afrikaans savanne die ook levensbomen, apenbroodbomen of ondersteboven bomen genoemd worden, zijn de grootste bomen ter wereld en kunnen tot meer dan 2000 jaar oud worden. Voor veel mensen hebben ze goddelijke krachten en zijn ze de plek van de geesten van hun voorouders. Ze zijn een belangrijke bron van voedsel en medicijnen en hun grote holle stammen worden ook als schuilplaats of stockage-plek gebruikt. Hun grote kruinen geven veel schaduw en zijn daarom een ideale plek voor markthandelaars of plaatselijke artiesten om hun producten of souvenirs te verkopen. Maar ze zijn ook in gebruik als postkantoor of bushalte. De uitzonderlijk grote stamomtrek, tot 34 meter, verklaart een gezegde uit Togo: “Wijsheid is zoals een baobab boom, geen individu kan het omvangen”. In deze stage maken we kennis met de koningin van het bos, met het rijke culturele leven via mythen, folklore, legendes en via rituelen, dansjes en gezangen. We onderzoeken de impact van de klimaatverandering op hun bestaan maar genieten natuurlijk ook van lekkere smoothies op basis van hun vruchten. Welkom onder de baobab-boom!
Inschrijvingen op 25/04/2019, 9u – enkel via mail@abc-web.be 

 

ARTS & EDUCATION

What can education learn from the arts about the practice of education? Elliot W. Eisner argues that the distinctive forms of thinking needed to create artistically crafted work are relevant not only to what students do, they are relevant to virtually all aspects of what we do, from the design of curricula, to the practice of teaching, to the features of the environment in which students and teachers live. Originally given as the John Dewey Lecture for 2002, Stanford University. Read more … WikiPedia …


Wat kan het onderwijs van de kunsten leren ? Elliot W. Eisner stelt dat de specifieke denkvormen die vereist zijn voor het creëren van kunstwerken niet alleen van belang zijn voor wat leerlingen doen, maar voor nagenoeg alles wat we doen, van het vormgeven van curricula, het onderwijzen zelf, tot het ontwerpen van de omgevingen waarin leerlingen en leraars leven. Origineel uitgesproken in 2002 als John Dewey Lecture aan de universiteit van Stanford. Lees meer … WikiPedia …

POSTA SILENZIOSA 08/2019

Elke eerste dag van de maand stuurt ABC post, “Posta Silenziosa”. Een krachtig beeld, een provocerend citaat, een poëtische gedachte… afkomstig uit de ABC-collectie, en soms gelinkt aan één van onze huidige projecten. Maar meestal zomaar, omdat we u graag verrassen. Een eye-of heartcatcher, of noem het ‘een gezonde vorm van emotionele irritatie’.

Meld u hier aan als u voortaan Posta Silenziosa wil ontvangen.