HOME

ACTUEEL

EUROPALIA – ABC-STUDIO BRANCUSI OKTOBER 2019 – JANUARI 2020

Constantin Brancusi (1876-1957) is zonder meer één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn fascinerende sculpturen maakten hem tot een pionier van het modernisme en vormen tot vandaag een bron van inspiratie voor tal van kunstenaars. Maar behalve beeldhouwer was hij ook een buitengewoon fotograaf die een minder bekend maar schitterend oeuvre naliet. EUROPALIA brengt dit najaar voor de allereerste keer Brancusi naar België met een grote tentoonstelling in BOZAR: In het kader van de expo ontwikkelde ABC STUDIO BRANCUSI, die in de tentoonstelling een aparte ruimte vormt, waar jong en oud in boeken kunnen snuisteren, op onderzoek gaan en de beeldhouwer in zichzelf ontdekken. Er zijn ook interactieve speel- en werkstations, een vertelpodium en installaties om zelf aan de slag te gaan.

PRAKTISCH
Van 02/10/2019  tot 12/01/2020
BRANCUSI – Sublimation of form
BOZAR, Ravensteinstraat 16, 1000 Brussel

Info en reservaties EUROPALIA STUDIO BRANCUSI

Download de templates

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN – STUDIO BRANCUSI XL – 17 NOVEMBER 2019

Voor de kunstendag voor kinderen vergroot ABC de Brancusi Studio naar Extra Large: maak zelf 1-lijnportret-sculpturen, abstracte diervormen in origamistijl,  stenen-collages of leporello-verhalen… of ga aan de slag met Brancusi’s kus-replica of met je eigen vuurvogel-creatie.
Ondersteund door het ABC-team beleef je oneindig speel- en bricolageplezier!
Voor iedereen vanaf 4 jaar.

PRAKTISCH
Zondag 17/11/2019
In zaal 1 van de expo Brancusi – Bozar Brussel
Vrij toegankelijk tussen 12u en 17u

Het ABC-atelier in de expo is eveneens geopend (toegansticket expo Brancusi noodzakelijk)

KIDS BRUNCH THEATRE NATIONAL ZONDAG 17 NOVEMBER 2019

Een brunch gevolgd door een ABC-workshop waaraan ouders en kinderen samen deelnemen.
Tijdens het atelier verkennen we de fascinerende dierenwereld aan de hand van verhalen, boeken, speelgoed, bricolage-activiteiten, architectuur en dans.
En terwijl de kinderen onder begeleiding van ABC-gidsen hun spelactiviteiten voortzetten, kunnen ouders in alle rust genieten van de voorstelling De Blinden/Les Aveugles van Josse De Pauw en Collegium Vocale.

PRAKTISCH
17/11/2019, 13u-17u
Théâtre National
Emile Jacqmainlaan 111/115
1000 Brussel
Info en reservaties: Théâtre National

Reserveren voor de voorstelling De Blinden?
Met de Promo code: « ABC » geniet u van tickets aan 11€.
Reservatie via 02 203 53 03 of aan de theaterbalie van Théâtre National.

OPLEIDING KINDERBOEKENWERKER DE DAGEN & ABC NOVEMBER 2019 – MEI 2020

DE DAGEN & ABC bieden samen een intensieve opleiding tot kinderboekenwerker aan.
Werk je met kinderen tussen 0 en 14 jaar?
Hou je van boeken en wil je onderzoeken hoe je kinderen warm kunt maken voor boeken, lezen, verhalen, illustraties?
Acht zaterdagen gaan we denken en doen. Elke dag verloopt thematisch en bestaat uit ateliers, lezingen, gesprekken en onderzoek.
Gidsen van ABC en DE DAGEN begeleiden. Schrijvers en leesbevorderaars inspireren.

PRAKTISCH
8 zaterdagen van 11/2019 tot 05/2020
in het ABC-huis
Meer weten en inschrijven

De opleiding is volzet! Indien u interesse heeft voor een volgende reeks, laat ons dan zeker iets weten.

ARTS & EDUCATION

What can education learn from the arts about the practice of education? Elliot W. Eisner argues that the distinctive forms of thinking needed to create artistically crafted work are relevant not only to what students do, they are relevant to virtually all aspects of what we do, from the design of curricula, to the practice of teaching, to the features of the environment in which students and teachers live. Originally given as the John Dewey Lecture for 2002, Stanford University. Read more … WikiPedia …


Wat kan het onderwijs van de kunsten leren ? Elliot W. Eisner stelt dat de specifieke denkvormen die vereist zijn voor het creëren van kunstwerken niet alleen van belang zijn voor wat leerlingen doen, maar voor nagenoeg alles wat we doen, van het vormgeven van curricula, het onderwijzen zelf, tot het ontwerpen van de omgevingen waarin leerlingen en leraars leven. Origineel uitgesproken in 2002 als John Dewey Lecture aan de universiteit van Stanford. Lees meer … WikiPedia …

POSTA SILENZIOSA 11/2019

Elke eerste dag van de maand stuurt ABC post, “Posta Silenziosa”. Een krachtig beeld, een provocerend citaat, een poëtische gedachte… afkomstig uit de ABC-collectie, en soms gelinkt aan één van onze huidige projecten. Maar meestal zomaar, omdat we u graag verrassen. Een eye-of heartcatcher, of noem het ‘een gezonde vorm van emotionele irritatie’.

Meld u hier aan als u voortaan Posta Silenziosa wil ontvangen.