HOME

ACTUEEL

SPEELGOED WORKSHOP MUNTPUNT 4 MAART 2020

ABC trekt naar Muntpunt met een schat aan ideeën, plannen en materialen om zelf speelgoed te bouwen.
Een workshop voor handige speelvogels en speelse bouwers van alle leeftijden.

Atelier voor kinderen vanaf 5 jaar, 15u-17u
Knutsel, knip, timmer en teken samen een hele speelgoedwinkel bij elkaar.
Atelier voor volwassenen 18u-21u
Albert Einstein wist het goed genoeg: “Play is the highest form of research.”
En dus gaan we spelenderwijs op zoek naar de ‘homo ludens’ in jezelf.

Deze workshop is een deel van de campagne ‘Nooit te oud om…’, een heleboel activiteiten die je op slag 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger doen voelen.
Ontdek de rest van het programma 

PRAKTISCH
Woensdag 04/03/2020, 15u-21u
Muntpunt
Munt 6, 1000 Brussel

 

NIEUWE KAMISHIBAI VERHALEN

Ploef
Ploef hoeft niet meer te rennen. Hij heeft genoeg gerend. Ploef wil alleen nog maar op Edwards bed liggen, en dromen. Dromen over alles wat hij gedaan heeft. Samen met Edward.

PLOEF is het verhaal van een hond die het stilletjes aan voor bekeken houdt…En van Edward, die zijn beste vriend moet leren missen. Een ontroerend en oogstrelend boek over vriendschap en herinneringen.

Espen Dekko (tekst) & Mari Kanstad Johnsen (illustraties)
Edward van de Vendel (vertaling)
Tiptoe Print 2019
3+

Goeiemorgen beste buur
Er was eens een muis die op een ochtend een omelet wilde bakken. Maar ze had geen ei. Dus ging ze naar haar buur, de merel, om een ei te vragen…: “Goeiemorgen, beste buur.”

Een geestig en hartverwarmend kettingverhaal dat begint met een ei en eindigt met een feestje onder vrienden. Door de speelse herhalingen leent ‘Goeiemorgen, beste buur’ zich perfect tot voorlezen. De wonderlijke prenten zijn een ode aan de natuur, en de muzikale tekst spreekt over solidariteit, delen en het plezier van samen koken.

Davide Cali (tekst) & Maria Dek (illustraties)
Michael De Cock (vertaling)
Tiptoe Print 2019
4+

Plaats je bestelling

OPLEIDING KINDERBOEKENWERKER DE DAGEN & ABC NOVEMBER 2019 – MEI 2020

DE DAGEN & ABC bieden samen een intensieve opleiding tot kinderboekenwerker aan.
Werk je met kinderen tussen 0 en 14 jaar?
Hou je van boeken en wil je onderzoeken hoe je kinderen warm kunt maken voor boeken, lezen, verhalen, illustraties?
Acht zaterdagen gaan we denken en doen. Elke dag verloopt thematisch en bestaat uit ateliers, lezingen, gesprekken en onderzoek.
Gidsen van ABC en DE DAGEN begeleiden. Schrijvers en leesbevorderaars inspireren.

PRAKTISCH
8 zaterdagen van 11/2019 tot 05/2020
in het ABC-huis
Meer weten en inschrijven

De opleiding is volzet! Indien u interesse heeft voor een volgende reeks, laat ons dan zeker iets weten.

ARTS & EDUCATION

What can education learn from the arts about the practice of education? Elliot W. Eisner argues that the distinctive forms of thinking needed to create artistically crafted work are relevant not only to what students do, they are relevant to virtually all aspects of what we do, from the design of curricula, to the practice of teaching, to the features of the environment in which students and teachers live. Originally given as the John Dewey Lecture for 2002, Stanford University. Read more … WikiPedia …


Wat kan het onderwijs van de kunsten leren ? Elliot W. Eisner stelt dat de specifieke denkvormen die vereist zijn voor het creëren van kunstwerken niet alleen van belang zijn voor wat leerlingen doen, maar voor nagenoeg alles wat we doen, van het vormgeven van curricula, het onderwijzen zelf, tot het ontwerpen van de omgevingen waarin leerlingen en leraars leven. Origineel uitgesproken in 2002 als John Dewey Lecture aan de universiteit van Stanford. Lees meer … WikiPedia …

POSTA SILENZIOSA 02/2020

Elke eerste dag van de maand stuurt ABC post, “Posta Silenziosa”. Een krachtig beeld, een provocerend citaat, een poëtische gedachte… afkomstig uit de ABC-collectie, en soms gelinkt aan één van onze huidige projecten. Maar meestal zomaar, omdat we u graag verrassen. Een eye-of heartcatcher, of noem het ‘een gezonde vorm van emotionele irritatie’.

Meld u hier aan als u voortaan Posta Silenziosa wil ontvangen.