HOME

ACTUEEL

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 19 NOVEMBER 2017

OCEANIA HULA LA – Jubelparkmuseum – ABC
De exotische eilanden van de Stille Zuidzee blijven betoveren. Fijn!  Want tijdens de Kunstendag voor Kinderen kan je in het studio-atelier ! OCEANIA Hula la ! met het hele gezin rondreizen in dit onmetelijke paradijs!
We verwelkomen je met de hongi – de Nieuw-Zeelandse neusgroet – en versieren je kin met een tekening naar wens.
Bescherm je familie met je eigen totem, poseer met een origineel masker of ontwerp een Maori masker met traditionele motieven. Een halsketting met uit klei gemaakte symbolen brengt je vriendschap, harmonie of geluk.
Droom weg onder de wuivende palmbomen en geniet van verfrissende kokoslimonade.
Tokkel een deuntje op je zelfgemaakte ukelele terwijl broer of zus de heupen los zwiert tijdens een wedstrijdje hoelahoep. Verzamel de mooiste motieven in de Oceania tentoonstelling en werk mee aan onze reuzentapa of naai je eigen Hawaii-hemd in vrolijke bloemenstof.
Kijk en luister zeker naar Polynesische Kamishibai verhalen over de dansende Hinatea of de held Maui.
Voor de kleinsten is er het grote Crèche-Café: speelplezier verzekerd! Er is ook een uitgebreide bibliotheek voor wie zijn neus liever in de boeken dan in exotische bloemen steekt…
Laat je inspireren door kunstenaars zoals Paul Gauguin, Max Pechstein, Emil Nolde & Henri Matisse die naar dit idyllische continent reisden, de romantische droom van de ongerepte natuur en de zuivere mens achterna.
En als je wil, kan je met het meeneem-avonturenboekje thuis nog eindeloos verder dromen van jouw bezoek aan het paradijs…

PRAKTISCH
Zondag 19/11
van 10u30 tot 17u
Jubelparkmuseum, Jubelpark 10, 1000 Brussel
Info en reservaties: kamkg-mrah.be  – reservations-reservaties@kmkg-mrah.be

KAMISHIBAI GRAFFIX FESTIVAL 25 EN 26 NOVEMBER 2017

Grafische kunst staat meer dan ooit in de spotlights, maar blijft lustig buiten lijntjes en hokjes kleuren. Het Antwerpse festival Grafixx viert al voor het zesde jaar op rij de vele gezichten en toepassingen van deze onstuimige kunsttak. In de herfst van 2017 spoelt een nieuwe lichting toonaangevende illustratoren en grafisch kunstenaars aan in DE Studio voor een weekend vol ambacht, experiment en verwondering.
ABC is er te gast met de kamishibai.

PRAKTISCH
Vertellingen op zaterdag 25 en zondag 26/11
Tussen 14u en 17u
DE Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen
Info en reservaties: Graffix

KIDS BRUNCH GOLEM – THEATRE NATIONAL 26 NOVEMBER 2017

De legende van de Golem is heel oud en komt voort uit de Joodse traditie – een wezen uit klei wordt tot leven gewekt door een toverspreuk.
Het bekendste Golem verhaal is dat van rabbijn Löw dat zich afspeelt in Praag. Oorspronkelijk was de bedoeling om de Golem aan God te offeren. Later kreeg hij meer en meer de functie om mensen te helpen of om de stad te verdedigen.

Robots zou je ook een soort Golems kunnen noemen, programmeerbare machines die oorspronkelijk ontworpen waren om mensen te helpen. Door de zich zeer snel ontwikkelende technologie, worden mensen vandaag de dag steeds vaker vervangen door robots voor de uitvoering van bepaalde taken. De combinatie met artificiële intelligentie (AI), Nano robots of androïden zijn daarvan enkele voorbeelden.

In dit ABC-Atelier kan je met verschillende materialen en technieken zelf golems en robots ontwerpen en bouwen. Speelgoed, boeken en verhalen rond golems en robots laten de hele familie een magische namiddag beleven! Voor iedereen vanaf 6 jaar

PRAKTISCH
Zondag 26/11/2017
Théâtre National – Kids Brunch Golem
Jacqmainlaan 111-115, 1000 Brussel
Brunch vanaf 12u
ABC Atelier: 13u-17u
Info en reservaties: Théâtre National

POSTA SILENZIOSA 11/2017

Elke eerste dag van de maand stuurt ABC post, “Posta Silenziosa”. Een krachtig beeld, een provocerend citaat, een poëtische gedachte… afkomstig uit de ABC-collectie, en soms gelinkt aan één van onze huidige projecten. Maar meestal zomaar, omdat we u graag verrassen. Een eye-of heartcatcher, of noem het ‘een gezonde vorm van emotionele irritatie’.

Meld u hier aan als u voortaan Posta Silenziosa wil ontvangen. EX LIBRIS ABC: “The complete nonsense books of Edward Lear” Read more postas …