HOME

ACTUEEL

FAMILIEWEEKEND ABC-HUIS 06 EN 07 OKTOBER 2018

 

Welkom op een feestelijk nazomer-weekend voor de hele familie, met een rijke oogst aan activiteiten voor alle leeftijden!
Het hele ABC-huis verrast je met nieuwe verhalen, inspirerende boeken, speelgoed, educatieve materialen en speciale workshops.
Verwen je kinderen en het kind in jezelf met zelfgemaakte bricolages, toevallige ontdekkingen en vooral met urenlang speelplezier ….
Meer

PRAKTISCH
ABC-Huis
Gaucheretplein 13
1030 Brussel
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018
van 10u tot 17u
alle leeftijden – vrij in en uit.

LAB KUNST & WETENSCHAP / ARENBERGFESTIVAL LEUVEN 20 EN 21 OKTOBER 2018 

Het voormalige domein van de adellijke familie Arenberg vormt twee dagen lang het decor voor een feestelijk programma waar het verleden van de plek de confrontatie aangaat met hedendaagse dynamiek van de site. Het kasteel was eigendom van de adellijke families van Croy Arenberg tot aan de Eerste Wereldoorlog. Vandaag is Arenberg de thuishaven van de exacte wetenschappers van de KU Leuven.
In het kader van het Arenbergfestival  is ABC er te gast met het Lab Kunst & Wetenschap.
Jonge en oudere wetenschappers duiken met de microscoop in onze natuurlijke celstructuren, treden in de voetsporen van Leonardo da Vinci, wekken de reus ‘de Golem van Praag’ tot leven en maken hun eigen robotcollages, laten Chinese draakraketten door de ruimte klieven, ontdekken de astronomische architectuur en de “geodesic dome” van de legendarische architect Buckminster Fuller,…

PRAKTISCH
Zaterdag 20 en zondag 21/10/2018
Van 14u tot 18u, vrij in en uit
Arenbergkasteel
Eerste verdieping -ESAT Department Electrotechniek
Kasteelpark Arenberg 1
3000 Leuven

Info en reservaties: Arenbergfestival

 

ABC-HUIS WORKSHOP VOOR VOLWASSENEN ZATERDAG 27 OKTOBER 2018 

Atelier Kamishibai / Creative Storytelling / Studio Transbook
Tijdens deze workshop gaan we in op Kamishibai, de uitgebreide verhalencollectie van ABC, artistieke Kamishibais en zo veel meer.
Vervolgens ontdek je 1001 mogelijkheden en attributen om verhalen te vertellen: tangram, houten diertjes, dia’s, touw, licht, origami, collages, Lubok, handdansen, speelgoedfiguren, dobbelstenen, zakdoeken, vingerpopjes…

PRAKTISCH
ABC-Huis
Zaterdag 27/10/2018
Van 9u30 tot 12u30
Kostprijs: 30 euro per persoon
Inschrijven: mail@abc-web.be

 

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN ZONDAG 18 NOVEMBER 2018

ARCHITECTUURSTUDIO / Boekentoren Gent
In samenwerking met Archipel

Ontdek het meesterschap van de bouwkunsten doorheen de hele geschiedenis van de mensheid in deze interactieve studio:
De magische stenen van Stonehenge, de piramides van Egypte, het Colosseum in Rome, de betoverende Taj Mahal, ‘Villa La Rotonda’ van Palladio, het anonieme meesterschap van de kathedralenbouwers, de digitale ontwerpkunst van Zaha Hadid of de fascinerende architecturale constructies uit de dierenwereld …
De bovenste verdieping van de Boekentoren in Gent is een unieke locatie voor kinderen van alle leeftijden om zich al spelend vertrouwd te maken met de meesters van de architectuur en vooral om in alle stijlen en vormen naar hartenlust te bouwen…
Welkom !

PRAKTISCH
Zondag 18/11/2018
van 14u tot 18u
Boekentoren
Rozier 9, 9000 Gent

Info en reservaties: Archipel

 

POSTA SILENZIOSA 09/2018

Elke eerste dag van de maand stuurt ABC post, “Posta Silenziosa”. Een krachtig beeld, een provocerend citaat, een poëtische gedachte… afkomstig uit de ABC-collectie, en soms gelinkt aan één van onze huidige projecten. Maar meestal zomaar, omdat we u graag verrassen.
Een eye-of heartcatcher, of noem het ‘een gezonde vorm van emotionele irritatie’.

Meld u hier aan als u voortaan Posta Silenziosa wil ontvangen.